nieuws

Hoe krijgt de installateur meer geld en meer vrije tijd?

Installatiebranche

Veel ondernemers in de installatiebranche klagen over gebrek aan vrije tijd. Volgens VanThul adviseurs – fiscalisten – accountants zijn er echter manieren om een betere balans te krijgen tussen werk en privé en om snel geld vrij te maken.

Hoe krijgt de installateur meer geld en meer vrije tijd?

In de gratis whitepaper Hoe bereik je meer financiële vrijheid? vertelt Vanthul hoe installateurs snel meer geld kunnen vrijmaken om meer financiële armslag te vinden. Het bedrijf doet dat aan de hand van een praktijkvoorbeeld en handige tips.

Tip 1. Zorg voor een goede procedure debiteurenbeheer

De klanten die nog op basis van de ontvangen factuur betalen, betalen niet allemaal even op tijd. Zorg ervoor dat je tijdig een herinnering stuurt (nét voor de vervaldatum) en bel de debiteur op. Geen tijd om dit zelf te doen? Er zijn bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en die, tegen een relatief voordelige vergoeding je dit werk uit handen kunnen nemen.. Als je het niet terugverdiend in lagere rentelasten, dan verdien je het wel terug in werkplezier!

Tip 2. Verkoop oude voorraad

Loop eens kritisch door het bedrijfspand en dan specifiek het magazijn. Hoe ziet dat eruit? Installatiebedrijven hebben vaak teveel voorraad, simpelweg omdat ze geen idee hebben wat er aan materiaal in huis is en welke artikelen er hard gaan. Wat dat betreft zouden installatiebedrijven meer moeten kijken naar winkeliers: die weten vaak precies welke artikelen er goed lopen (de hardlopers) en welke artikelen niet goed verkopen (winkeldochters). Die laatste artikelen worden natuurlijk zo snel mogelijk verkocht om geld vrij te maken voor goedlopende artikelen.

Meer tips voor het snel vrijmaken van geld staan in de gratis whitepaper van Vanthul.

 

Reageer op dit artikel