nieuws

Praktijkleerstoel Installatietechniek aan TU Delft

Installatiebranche

Er komt een nieuwe praktijkleerstoel Installatietechniek aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Die maakt onderdeel uit van een vijfjarig onderzoeksprogramma van deze faculteit en de stichting Wetenschappelijk Onderwijs Installatietechniek (WOI).

Praktijkleerstoel Installatietechniek aan TU Delft
Op de foto (v.l.n.r.): Piet van Staalduinen (bestuurslid WOI), Aart van Gelder (voorzitter WOI), Ulrich Knaack (Hoogleraar Design en Construction afdeling Archirectal Engineering en Technology, TU Delft), Peter Luscuere (Hoogleraar Building Physics and Services Afdeling Artitectural Engineering en Technology, TU Delft).

Het praktijkonderzoek moet inzicht verschaffen in op de toekomstige ontwikkelingen in de installatiebranche. Het wordt uitgevoerd in samenwerking met een aantal HBO- scholen en onderzoeksinstellingen. Met de samenwerking willen onderwijs, kennisinstellingen en de installatiesector de innovatiekracht en het kennisniveau in de installatiesector versterken.

 

Oplossingen voor energietransitie

Oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals de energietransitie, digitalisering, circulariteit, zorginnovatie en smart buildings zijn ondenkbaar zonder de bijdrage van de technieksector. Het onderzoeksprogramma richt zich op deze thema’s waarbij de vertaling naar praktisch toepasbare kennis centraal staat. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van installatiebedrijven, adviesbureaus en de organisaties PIT en TVVL.

 

Stichting WOI

Stichting WOI heeft als doel het bevorderen van het wetenschappelijk en hoger beroepsonderwijs en onderzoek op het gebied van installatietechniek. Participanten in de stichting WOI zijn UNETO-VNI (vanaf 15 januari: Techniek Nederland), TVVL, ISSO, Koninklijke NLingenieurs en het opleidingsfonds OTIB.

 

Meer over bij- en nascholing en techniekonderwijs:

Kenteq focust op ontwikkeling leermiddelen

Beste praktijkbegeleiders in de branche bekroond

Post-hbo Luchtbehandelingstechniek voor zij-instromers

“Maak leerling volwaardig medewerker”

Warmtepomptechnicus worden is hele investering

Leerlijn warmtepompen legt basis voor kennis duurzame technieken

Zesduizend warmtepompmonteurs in opleiding

Meer vakmensen opleiden voor de energietransitie

 

Reageer op dit artikel