nieuws

Gratis het Beste uit Gawalo 2018

Installatiebranche

De redactie van Gawalo heeft de beste artikelen van 2018 voor u gebundeld in een gratis E-magazine.

Gratis het Beste uit Gawalo 2018

In deze eindejaarsspecial vindt u de volgende artikelen:

 

Einde cv-ketel nog niet in zicht

Installateurs hoeven hun kennis over cv-ketels nog niet bij het oud vuil te zetten. Volgens Benno Schepers van CE Delft zullen er altijd gebouwen zijn met een cv-installatie op gas. “Als je in 2050 naar 95% reductie van de CO2-uitstoot wilt, moet je alles aangrijpen. We kunnen in Nederland geen optie afschrijven, dus ook groen gas niet.”

 

Warmtepompen installeren: tien tips

De meest kansrijke en logische opvolger van de cv-ketel is de warmtepomp. Installateurs zullen de komende decennia dan ook hun handen vol hebben aan het installeren van deze apparaten. En hoewel de warmtepomp niet veel ingewikkelder is dan een cv-ketel, zijn er wel wat aandachtspunten.

 

Inregelen installaties binnen twee stookseizoenen terugverdiend

Door een toename van het aantal lagetemperatuursystemen en warmtepompen wordt het inregelen van installaties steeds belangrijker. Maar ook in traditionele cv-installaties is nog veel winst te behalen met waterzijdig inregelen.

 

Balansventilatie onderhouden geen overbodige luxe

Met de toename van het aantal balansventilatiesystemen neemt het belang van onderhoud alleen maar toe. Want deze systemen zijn duurder en complexer dan mechanische ventilatie. Installatiebedrijven combineren soms het onderhoud aan cv- en ventilatiesystemen. Wat zijn hun ervaringen?

 

Warmte uit de diepe ondergrond halen

Zeker nu het verwarmen van woningen zonder aardgas op de landelijke agenda staat, neemt de belangstelling voor aardwarmte-installaties toe. Verticale installaties – die tot vijfhonderd meter diepte warmte ophalen – zijn het meest in trek, maar ook diepe boringen van enkele kilometer dieptes komen in beeld. Is de installatiewereld al klaar voor deze techniek?

 

Download via dit formulier de gratis eindejaarsspecial 2018 van Gawalo.

HET TEAM VAN GAWALO WENST U EEN HEEL GOED EN GEZOND 2019!

Reageer op dit artikel