nieuws

Post-hbo Luchtbehandelingstechniek voor zij-instromers

Installatiebranche

Via de TVVL Talent Academy kunnen technisch opgeleide mbo’ers of zij-instromers met een hbo-opleiding in anderhalf jaar een post-hbo-diploma halen in de luchtbehandelingstechniek of de hogere elektrotechniek.

Post-hbo Luchtbehandelingstechniek voor zij-instromers
Foto: TechniekBeeldbank.nu

Met deze diploma’s kunnen de cursisten aan de slag in de installatiebranche als werkvoorbereider, engineer, calculator, ontwerper of bijvoorbeeld projectleider.

 

Opleidingstraject in drie delen

Het TVVL Talent Academy opleidingstraject bestaat uit 3 delen:

  • een schakelcursus Toegepaste Wiskunde en Natuurkunde;
  • een basisopleiding Elektrotechniek of Werktuigkunde;
  • de post-hbo opleiding Hogere Elektrotechniek of post-hbo opleiding Luchtbehandelingstechniek, een specialisatie binnen Werktuigkunde.

 

Om- en bijscholing

Met dit opleidingstraject wil TVVL een grote vraag binnen de markt opvullen. “De vraag naar technische vakmensen met actuele kennis en kunde wordt steeds urgenter. Om resultaat te behalen op de arbeidsmarkt, is het noodzakelijk om meer nadruk te leggen op om- en bijscholing. Het ontwikkelen van kennis en competenties is cruciaal voor de toekomst van ons vakgebied,” aldus John Lens, directeur bij TVVL.

 

Werken en leren en studiecoach

De opleiding is zo opgebouwd dat werken en leren te combineren zijn. Studenten kunnen ook begeleiding krijgen van een studiecoach. De studiecoach is een vakinhoudelijk ervaren expert, en ook docent bij TVVL. De TVVL Talent Academy start in februari 2019 in het Intechnium-gebouw in Woerden.

 

Lees ook:

Tekort aan technici komt hoger op de agenda in technische branche

De trends voor 2018: duurzaamheid, systeemintegratie en een kwalitatief tekort aan technici

Tekort technici dreigt jaarlijks met 20.00o te groeien

Reageer op dit artikel