nieuws

Kenteq focust op ontwikkeling leermiddelen

Installatiebranche

Stichting Kenteq gaat zich vanaf 1 januari 2019 volledig richten op de ontwikkeling van (online) leermiddelen voor technisch vakmanschap. Dat betekent dat Kenteq stopt met het zelf geven van trainingen en cursussen.

Kenteq focust op ontwikkeling leermiddelen
Foto: TechniekBeeldbank.nu

Kenteq gaat wel door met alle uitgeefactiviteiten voor (v)mbo techniek, waaronder alle leermiddelen en digitaal flexibel lesmateriaal in Techniekstad. Daarnaast gaat Kenteq (digitale) leermiddelen beschikbaar stellen voor organisaties die zich richten op bij- en nascholing van werknemers in de techniek, zoals opleiders en bedrijfsscholen.

Marktaandeel leermiddelen groeit

Yvonne Morsink, directeur van Kenteq: “De bij- en nascholingstak staat om diverse redenen onder druk en we voorzien geen verbetering op de middellange en korte termijn. Aan de andere kant gaat het goed met onze leermiddelen. Ons marktaandeel groeit en we hebben plannen om uit te breiden. De vraag naar content op maat neemt toe en daar springen wij op in met onze leermiddelen.”

App Techniekstad

Een voorbeeld daarvan is volgens Morsink de digitale applicatie Techniekstad waarmee docenten lesmateriaal op maat kunnen samenstellen. “Daar is grote vraag naar binnen mbo techniek.” Dat rechtvaardigt volgens Kenteq ook de focus op de ontwikkeling van leermiddelen.

 

Meer over bij- en nascholing en techniekonderwijs:

Beste praktijkbegeleiders in de branche bekroond

Post-hbo Luchtbehandelingstechniek voor zij-instromers

“Maak leerling volwaardig medewerker”

Warmtepomptechnicus worden is hele investering

Leerlijn warmtepompen legt basis voor kennis duurzame technieken

Zesduizend warmtepompmonteurs in opleiding

Meer vakmensen opleiden voor de energietransitie

 

 

Reageer op dit artikel