nieuws

Beste praktijkbegeleiders in de branche bekroond

Installatiebranche

Desiree Kon van Installatiebureau Kon, Paul Christenhusz van Van Lente Systeemintegratie en Ben van Zelst van Installatiemensen zijn bekroond tot topcoach van het jaar. Zij mogen zich een jaar lang de beste praktijkbegeleiders in de installatiebranche noemen.

Beste praktijkbegeleiders in de branche bekroond

Elk jaar organiseert OTIB, opleidingsfonds voor de Technische Installatiebranche, de ‘Topcoach van het jaar’-verkiezing. Leerlingen nomineerden dit jaar in totaal 750 kandidaten. Uit deze longlist bleven na een selectie negen finalisten over, drie in elke categorie: MKB, Groot Bedrijf en Opleidingsbedrijf.

 

Negen finalisten

De finalisten voor TopCoach van het jaar 2018 zijn:

 

In de categorie “MKB“

– Jurgen van der Borght | AlfaTech Technische Aanneming B.V.

– Desiree Kon | Installatiebureau Kon – winnaar

– Joep Profijt | Datro B.V.

In de categorie “Groot Bedrijf”

– André van Bergen | Bonarius Techniek B.V,

– Paul Christenhusz | Van Lente Systeemintegratie – winnaar

– Rudolf Ekkelboom | WInkels Techniek B.V.

In de categorie “Opleidingsbedrijf”

– Carla Verlaan | Installatiewerk Zuid Oost

– Jan Erik Kuipers | Go-Flex

– Ben van Zelst | Installatiemensen – winnaar

 

Drie winnaars

Uit deze negen coaches koos een vakkundige jury de uiteindelijke winnaars, een uit elke categorie. Tijdens een feestelijke uitreikingsmiddag op 8 november werden de winnaars bekend gemaakt. Zij wonnen naast een beker ieder een geldprijs van 2.500 euro.

 

Winnaar MKB: Desiree Kon

In de categorie MKB won Desiree Kon, van Kon Installatietechniek. De jury roemde haar om haar continue ontwikkeldrang, want zoals zij zegt: “Ik kan toch niet groeien als er nooit iemand kritisch naar mijn werk kijkt!” Ook begeleidt zij niet alleen leerlingen van haar eigen bedrijf, maar ook van een collega. “Zo blijven ze in elk geval behouden voor de branche.” Haar reactie op de winst: “Ik ben helemaal aan het trillen, supercool! Kijk, je kan hier niet staan zonder de jongens en ook daarom ben ik er echt van ontroerd van, heel bijzonder dit.”

 

Winnaar Groot Bedrijf: Paul Christenhusz

Paul Christenhusz van Van Lente Systeemintegratie won in de categorie ‘Groot Bedrijf’: “Dit is gewoon heel gaaf, ik sta ervan met de mond vol tanden en dat gebeurt niet vaak!”.  Christenhusz zet zich naast het werk als praktijkbegeleider ook intensief in voor de kwaliteit van het onderwijs in de regio. Dit waardeerde de jury, omdat hij daarmee laat zien dat hij een verbinder is.

 

Winnaar Opleidingsbedrijven: Ben van Zelst

Winnaar van de categorie Opleidingsbedrijven is Ben van Zelst. Hij is volgens de jury uitzonderlijk goed in het bijeen brengen van het netwerk van de leerlingen: ouders, school, vrienden en zelfs de sportclubs. Hij leert leerlingen niet alleen een vak, maar ook op eigen benen staan. De voormalig topatleet probeert ook in het begeleiden de beste te zijn: “Je probeert het zo goed mogelijk te doen. Je coacht de leerlingen op een manier waarvan je denkt ‘dit is de beste manier’ en dat dan ook zo blijkt, is prachtig”.

 

Vakjury 2018

De jury van Topcoach van het jaar bestond in 2018 uit Zwanny Naber, landelijk bestuurder FNV en voorzitter bestuur OTIB, Joany Rigters, Brancheoverkoepelend winnaar praktijkbegeleider S-BB 2017, Doekle Terpstra, voorzitter Uneto-VNI, Gerrit Veneboer, directeur uitvoering S-BB. De voorzitter was Dennis van der Geest, ambassadeur TopStarters.

 

‘Praktijkbegeleiders zijn helden’

OTIB zet met deze verkiezing elk jaar de praktijkbegeleiders in het zonnetje “Omdat praktijkbegeleiders helden zijn. Zij begeleiden nieuw vaktalent door hun kennis met hen te delen. Zij dagen leerlingen uit. En zij coachen hen om de kansen te pakken die de branche heeft te bieden. Praktijkbegeleiders zijn TopCoaches, en dat laten hun pupillen dit jaar massaal weten”, aldus Joep Hendriks van OTIB.

Reageer op dit artikel