nieuws

“Installateur, wees niet zo bescheiden!”

Installatiebranche

“Installateur, wees niet zo bescheiden!”

Installatiebedrijven hebben heel veel kennis en kunde in huis, vindt ‘Kwartiermaker in de bouw’ Brigitte Berends. Maar tegelijk merkt ze ook een zekere schroom bij de branche om de technische innovaties die er zijn te vermarkten.

Brigitte Berends gaf vorig jaar in opdracht van Uneto-VNI een aantal inspiratiesessies aan installateurs. In deze sessies verdiepte ze zich met de deelnemers vooral in de vraag welke rol installatiebedrijven hebben om de verduurzaming te versnellen.

Veel techniek beschikbaar

“Tijdens de inspiratiesessies, maar ook de gesprekken die ik daarna met andere installatiebedrijven heb gevoerd, werd mij duidelijk dat installateurs best hele grote ambities hebben. Logisch, want er is immers verschrikkelijk veel aan techniek beschikbaar.”

Installateurs hebben kennis en kunde

“En ook hebben installatiebedrijven heel veel kennis en kunde in huis. Deze kennis en techniek kan, nee moet zelfs, voor het verduurzamen van bestaande woningen en kantoren worden ingezet.”

Installateurs te bescheiden

Maar tegelijkertijd zijn installateurs ook te bescheiden, meent Berends. “Het van de daken schreeuwen hoe fantastisch het product of de aanpak is, lijkt namelijk niet in de aard van installateurs te zitten.”

Rol installateur in de verduurzaming

Welke tips heeft zij voor installateurs om hun kennis en kunde beter te vermarkten en hun rol in de verduurzaming op te eisen? U leest het in haar eerste blog “Een kwestie van kwartiermaken”.

Reageer op dit artikel