nieuws

Gezamenlijk onderhoud Prorail door Strukton en Unica

Installatiebranche

ProRail heeft het technisch onderhoud van haar locaties in Zuid en Midden Nederland en voor de hoofdkantoren in Utrecht ondergebracht bij een partnership tussen Strukton Worksphere en Unica.

Gezamenlijk onderhoud Prorail door Strukton en Unica
Vlnr Roeland van Roij (HEYDAY), Bob Mols (HEYDAY), Ap van de Voort (ProRail), Ivo Olde Meule (Unica), Kees van Oosteren (Strukton Worksphere).

Onder de naam ProCUS gaan Strukton en Unica samen met Facilicom negentien gebouwen, terreinen en installaties van ProRail onderhouden. Unica en Strukton Worksphere voeren die opdracht de komende acht jaar als combinatie uit.

Gebouwgebonden installaties

Het contract met ProRail loopt tot 2026. Het beheer en onderhoud geldt voor alle gebouwgebonden installaties, bouwkundige elementen en de terreinen voor de monumentale kantoorpanden en een groot aantal verkeersleidingposten in het midden en zuiden van het land.

Onderhoudswerkzaamheden

Unica en Strukton Worksphere gaan gezamenlijk de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bouwkundige onderhoudswerkzaamheden verzorgen, op zowel preventief, correctief als planmatig niveau.

Voor het eerste jaar is er een upgrade voorzien om alle installaties op het gewenste niveau te brengen. Naast de combinatie van Strukton Worksphere en Unica gaat Facilicom het technisch beheer van de ProRail-locaties in Noord-Nederland verzorgen (zeven panden).

ProRail heeft daarnaast HEYDAY Facility Management ingeschakeld om de uitvoering van het beheer op tactisch en operationeel niveau te begeleiden.

Samenwerking

Met de opdracht bundelen Strukton Worksphere en Unica hun krachten. Beide organisaties verzorgden afzonderlijk al onderhoudswerkzaamheden voor ProRail-locaties.

Lees ook
Unica voert onderhoud uit voor 355 Rijkswaterstaat-locaties

Reageer op dit artikel