nieuws

Nationale finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes

Installatiebranche

Nationale finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes

De sector Techniek is twintig jonge medaillewinnaars rijker. 650 mbo-studenten lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals.

Het nationaal kampioenschap van Skills Heroes vond plaats in de IJsselhallen te Zwolle en op mbo-leslocaties in Overijssel.

Aanstormend talent

Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van autotechnicus en bloembinden tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Door deze wedstrijden krijgt aanstormend vaktalent een podium. De vaktalenten kunnen hiermee laten zien wat het mbo te bieden heeft en tillen het beroepsonderwijs zo naar een hoger niveau.

Kampioen

Nationaal kampioen schilder werd Rutger van Antwerpen van ROC Da Vinci College: “Ik wilde perse winnen omdat ik vorig jaar tweede was geworden. Nu heb ik drie weken continu geoefend en gekeken waar ik mij kon verbeteren. Mijn ouders en docenten stonden achter mij en dat heeft ook geholpen om nu eerste te worden. Ik ben dolgelukkig.”

Winnaars Sanitaire en Verwarmingstechnieken

De winnaars in de categorie Sanitaire en Verwarmingstechnieken zijn:
– Julian van Lohuizen, Zwolle – Deltion College – Sanitaire- en verwarmingstechnicus (Goud).
– Rik Schellevis – ROC Nova College – Sanitaire- en verwarmingstechnicus (Zilver).
– Kevin Schipper, IJmuiden – ROC Nova College – Sanitaire- en verwarmingstechnicus (Brons).

Julian van Lohuizen werd vorig jaar ook kampioen in de categorie Sanitaire en Verwarmingstechnieken. Hij mocht toen deelnemen aan de WorldSkills in Abu Dhabi.

Reageer op dit artikel