nieuws

Nominaties VSK Awards 2018 bekend

Installatiebranche

Nominaties VSK Awards 2018 bekend
Uitreiking VSK Awards 2016. Foto: Jaarbeurs.

De jury heeft de nominaties voor de VSK Awards 2018 bekendgemaakt. De prijzen worden dinsdag 6 februari uitgereikt op de vakbeurs VSK in de Jaarbeurs in Utrecht. Er is ook een publieksprijs voor de nominatie met de meeste stemmen.

Uit 75 inzendingen heeft de jury van de VSK Awards uiteindelijk twaalf inzendingen genomineerd in vier categorieën. De jury benoemde als categorieën: Digitaal & Slim, Gezond & Comfort, Energie(r)evolutie & -transitie en Installateurszaken.

Trends in de installatiebranche

De inzendingen laten zien dat de installatiebranche op alle fronten volop in ontwikkeling is. De energietransitie en de uitdagende, veranderende rol van het installatiebedrijf zijn daarin zichtbaar, meent de jury. “Voor deze editie zijn nagenoeg geen producten ingezonden rondom de fossiele brandstof gas. De jury ziet dat de industrie de markt faciliteert om belangrijke stappen te nemen om de energiedoelstellingen te behalen.” Andere trends die de jury signaleert zijn: slimmere en digitale installatie, monitoring op afstand en veel plug-and-playtoepassingen.

 

Twaalf nominaties

De volgende inzendingen scoorden volgens de jury het beste op de criteria innovativiteit, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement.

Categorie Digitaal & Slim

Itho Daalderop – Green Energy Smartboiler
Itho Daalderop – Spider regel-/monitoringsplatform
Viega Nederland – Hygiëne+ gebruikersstation

Categorie Gezond & Comfort

Ambrava – Wind-Free
Hamers & Kesber – Schell XERIS E-T elektronische waterkraan
Viessmann Nederland – Vitocal 200-S/Acoustic Design

Categorie Energie(r)evolutie & -transitie

Duco Ventilation & Sun Control – DucoBox Energy
Nathan Systems– LWDV lucht/water-warmtepomp
Zehnder Group Nederland – Wattz-In

Categorie Installateurszaken

Mascot – Advanced collectie (werkkleding)
Viega Nederland – Smartpress
Zehnder Group Nederland – ComfoValve Luna S125

 

Lees meer over de inzendingen en het commentaar van de jury in het integrale juryrapport.

 

VSK Awards en VSK 2018

De VSK Awards voor de installatiesector worden uitgereikt in het kader van de vakbeurs VSK. Deze vindt plaats van 6 tot en met 9 februari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Tot 3 februari kan er door het publiek van de tweejaarlijkse vakbeurs op VSK.nl gestemd worden voor de publieksprijs.

 

Meer informatie over de VSK vakbeurs is hier te vinden.

Direct gratis inschrijven voor de vakbeurs VSK kan hier.

Reageer op dit artikel