nieuws

Unica koerst op snelle groei en veelzijdigheid

Installatiebranche

Technisch dienstverlener Unica wil de komende jaren groeien van ruim 2.200 naar minimaal 2.800 medewerkers met een omzetniveau van ongeveer 500 miljoen euro. Om de veelzijdigheid van het bedrijf te laten zien, krijgen een aantal bedrijven onder de Unica-vlag krijgt vanaf vandaag een nieuwe naam.

Unica koerst op snelle groei en veelzijdigheid

Naast 14 landelijke vestigingen heeft Unica al lange tijd de beschikking over bedrijven met veel specialistische kennis. Om beter aan te sluiten bij de vraag in de markt, kiest Unica ervoor om per vandaag (deels) nieuwe namen te gebruiken voor haar gespecialiseerde bedrijven. De 14 landelijke vestigingen van Unica blijven dezelfde.

 

Tien Unica bedrijven

Unica bestaat vanaf vandaag uit de volgende tien bedrijven:

-Unica Building Projects (voorheen Unica Projecten)

-Unica Building Services (voorheen Unica Technisch Beheer)

-Unica Fire Safety (voorheen Unica Automatic Sprinkler)

-Unica Security

-Unica Building Automation (voorheen Unica Regeltechniek)

-Regel Partners

-Unica Energy Solutions (voorheen Unica Ecopower)

-Unica ICT Solutions

-Unica Industry Solutions (voorheen Unica Industrial Projects)

-Unica Datacenters (voorheen Unica Fastcom)

 

Zelfstandige bedrijven onder eigen naam

Een aantal ondernemingen in het Unica-netwerk blijft onder eigen naam actief. Nsecure geeft als zelfstandig bedrijf mede invulling aan Unica Security, Hellemans Consultancy is een zelfstandig bedrijf binnen Unica Energy Solutions, Unica Schutte ICT geeft invulling aan Unica ICT Solutions en Pro-Fa Automation is een zelfstandig bedrijf binnen Unica Industry Solutions.

 

Verbreding specialistische kennis

Volgens Unica wordt de samenwerking met partijen buiten de sector steeds belangrijker. Daarnaast staat de acquisitiestrategie de komende jaren in het teken van verbreding van de gespecialiseerde kennis binnen Unica. De naamswijziging moet volgens CEO John Quist Unica’s veelvoud aan technische expertise duidelijker aan de markt laten zien. “Tegelijkertijd blijven de traditionele installatie-activiteiten bijzonder belangrijk. Wij zien dat grootschalige innovatie op het gebied van energie, ICT en intelligentie van de gebouwde omgeving bij partijen als Unica vandaan zal komen.”

 

Naar 2.800 werknemers

Vanwege de groei van de organisatie en vanwege het grote groeipotentieel in de markt kijkt Unica breed naar de arbeidsmarkt. Unica neemt steeds meer talent aan vanuit andere branches dan de traditionele installatiebranche en verwacht de komende paar jaar te groeien van ruim 2.200 werknemers naar minimaal 2.800 werknemers. Voor 2017 verwacht Unica een omzet van circa 380 miljoen euro te realiseren en binnen enkele jaren een omzet van circa 500 miljoen euro te behalen.

Reageer op dit artikel