nieuws

Sneller aanpassen van stalen buisleidingen

Installatiebranche

Met de nieuwe insteekoverschuifsok van Viega kan de monteur snel een bestaand dikwandig stalen leidingnet uitbreiden, een leidingbreuk repareren of bijvoorbeeld achteraf een kogelkraan monteren.

Sneller aanpassen van stalen buisleidingen

Het nieuwe hulpmiddel is een onderdeel van het Megapress-buisleidingsysteem van Viega. Daarmee kunnen dikwandig stalen buizen met ruwe oppervlakken worden geperst. Voor aftakkingen op leidingen met grotere diameters, van 1½ tot en met 6 inch, is er de Megapress-inpersaansluiting. De nieuwe schuifsok is bruikbaar voor leidingdiameters van 3/8 inch tot en met 1 inch.

Hoe werkt de insteekoverschuifsok?

De insteekoverschuifsok is een handig hulpmiddel voor aftakkingen in dikwandig stalen buizen met kleinere diameters. Uit de buisleiding wordt een stukje buis gehaald. De lengte hiervan komt overeen met de lengte van de insteekoverschuifsok, zodat deze terug op de leiding kan worden geschoven. Na montage van bijvoorbeeld een T-stuk of een kogelkraan wordt de overschuifsok teruggeschoven en met de persaansluitingen vastgeperst in de installatie.

 

Tijdwinst bij montage

Door deze nieuwe uitbreiding aan het programma vervalt het op maat maken van een klein stukje pasbuis en kan er één verbinding minder worden gemaakt. Dat bespaart tijd bij de montage. Deze oplossing kan ook worden ingezet bij lekwater, in krappe ruimtes of in starre stijgleidingen.

Reageer op dit artikel