nieuws

Croonwolter&dros aan de slag voor Decathlon

Installatiebranche

Croonwolter&dros aan de slag voor Decathlon

Decathlon heeft een energieprestatiecontract (EPC) gesloten met TBI-onderneming Croonwolter&dros voor drie jaar. Croonwolter&dros schakelt voor de uitvoering van het contract partner Sweco in.

Met Croonwolter&dros wil Decathlon van een meerjaaronderhoudsplan (MJOP) naar een duurzaam meerjaaronderhoudsplan (DMJOP). Peter Fassaert, Building Manager Decathlon: “Met zo’n 11 locaties verspreid in Nederland willen we de CO-footprint die we achterlaten zo klein mogelijk maken. Daarom is dit zo’n belangrijke stap in het verder verduurzamen van ons bedrijf.”

Energieprestatie optimaliseren

Fabio Pisano, commercieel manager en energie expert bij Croonwolter&dros: “Op basis van kengetallen berekenen we het besparingspotentieel inclusief doelstellingen. Deze zijn het uitgangspunt voor het optimaliseren van de totale energieprestatie. We kunnen het resultaat garanderen doordat we bijvoorbeeld alle energiestromen structureel meten en monitoren.” Ook het correct instellen van het gebouwbeheersysteem helpt Croonwolter&Dros bij het energiemanagement van de gebouwen.

Energieadviseur nieuwe panden

Wanneer panden worden verbouwd of nieuwe panden worden neergezet, is Croonwolter&dros als energieadviseur betrokken in het ontwerptraject. Fabio Pisano: “We kijken hierbij specifiek ook naar de terugverdientijd van duurzame energiebronnen ten opzichte van fossiele brandstof en rekenen door wanneer investeringen break-even zijn. Zo is op voorhand bekend wat de kosten en opbrengst (CO en financieel) zijn.”

Reageer op dit artikel