nieuws

Hogere lonen voor technici

Installatiebranche

Het afgelopen jaar zag een derde van de technici zijn inkomen stijgen (33%). Dit zegt Rovc op basis van zijn TechBarometer.

Hogere lonen voor  technici

De toename van hogere lonen komt volgens 26 procent van de respondenten door het kwalitatief tekort aan technici. In de Rovc TechBarometer beantwoorden 1.164 respondenten uit de technische branche vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

Lang in dienst

In de TechBarometer is ook onderzocht hoe het carrière-pad van de gemiddelde technicus eruit ziet. Eenmaal in dienst veranderen technici niet snel van baan.  Een kwart blijft 21 jaar of langer werkzaam bij dezelfde werkgever. Technici zijn volgens Rovc ook trouw aan hun functie. Slechts 12 procent wisselt regelmatig van functie.

 

‘Loyaal aan werkgever’

John Huizing, algemeen directeur bij Rovc: “Technici staan erom bekend loyaal te zijn aan hun werkgever. Dat is prettig, maar het is ook belangrijk om hen te blijven uitdagen.”

 

Medewerkers binden

Volgens Huizing moeten werkgevers trouw personeel ook voldoende ontwikkelingsmogelijkheden bieden. “Zo zorgen ze ervoor dat de technische medewerker niet alleen honkvast blijft, maar ook gemotiveerd. Loonsverhoging is een mooi middel, maar het is een onderdeel van het totaalpakket om mensen aan de organisatie te binden.”


Het rapport

De Rovc TechBarometer is gratis aan te vragen via www.rovc.nl/techbarometer.

 

Reageer op dit artikel