nieuws

Gebouwautomatisering groeit met dubbele cijfers

Installatiebranche

De markt voor gebouwautomatisering groeit tot 2022 met gemiddeld bijna 11 procent per jaar.

Gebouwautomatisering groeit met dubbele cijfers

 

Dat voorspelt marktonderzoeker Research and Markets in een recent onderzoek. In 2016 zou de markt wereldwijd al een waarde omvatten van ruim 54 miljard USD. Het grootste gedeelte van deze omzet gaat overigens naar kantoren en andere commerciële gebouwen. In 2022 zou de markt ruim 100 miljard dollar groot zijn. 

 

Smart buildings

Gebouwautomatisering wordt ook wel aangeduid met ‘smart buildings’, ‘smart homes’. In gebouwautomatisering komen de analoge en digitale wereld samen. Intelligente regelingen en besturingen maken gebouwen veiliger, duurzamer en comfortabeler. Eventueel afgestemd op de individuele gebruiker. 

 

Internet of things

Noord-Amerika soupeert het grootste gedeelte van deze taart, gevolgd door Europa en Azië. De marktonderzoekers verklaren de groei onder meer uit de groeiende vraag aan comfort, maatwerk, beter onderhoud, betrouwbaarheid, duurzaamheid en eisen aan beveiliging en veiligheid.Verder zou de sterkte ontwikkeling van draadloze communicatie een belangrijke driver zijn, alsmede de nieuwe  mogelijkheden die ontstaan als steeds meer componenten en apparaten via internet informatie kunnen uitwisselen (Internet of Things, IoT). 

 

Hoge implementatiekosten

Economische malaise, hoge implementatiekosten en het ontbreken van ondersteunende wet- en regelgeving kan de voorspelde groei remmen.Belangrijke spelers in deze markt zijn volgens de onderzoekers onder meer: Honeywell, Schneider Electric, Siemens, Legrand, Ingersoll Rand, ABB, Robert Bosch, Bosch Security System, United Technologies Corporation, Johnson Controls en Hubbell.  

Reageer op dit artikel