nieuws

Actueel congres over alternatieve koudemiddelen

Installatiebranche

Koudemiddelen zijn noodzakelijk  om te koelen, of om te verwarmen met een warmtepomp. Maar vanwege de invloed op de opwarming van de aarde liggen veel koudemiddelen onder vuur.

Actueel congres over alternatieve koudemiddelen

 

Zo mag R22 niet meer bijgevuld worden en voor andere HFK-koudemiddelen geldt een wettelijke quotaregeling. Prijzen gaan daarom de hoogte in en dat kan gevolgen hebben.

 

Milieuvriendelijke alternatieven

Wilt u meer weten over deze ontwikkeling en over milieuvriendelijke alternatieven, bezoek dan op dinsdag 13 juni het congres Koudemiddelen, the next step in Ede. Het congres start met een up-to-date beeld van de markt van HFK-koudemiddelen. Hoe ontwikkelen aanbod en prijzen zich en wat zijn de verwachtingen voor de (nabije) toekomst? 

 

Koudemiddelkeuze

Albert Heijn anticipeert al volop op het ontmoedigingsbeleid ten aanzien van F-gassen. Hoe? Daarover zal de marktleider tijdens het congres meer vertellen. Ook groenteverwerker Staay Groep speelt in op de uitfasering van F-gassen. De koudemiddelkeuze voor een nieuw koelhuis in Dronten is gevallen op CO. Nu staat daar het grootste CO-koelproject ter wereld. De ontwerpers gaan in op de keuzes die hier gemaakt zijn.

 

Veiligheidsrichtlijnen voor propaan

Vers van de pers tijdens het congres zijn de veiligheidsrichtlijnen voor propaaninstallaties. Daar krijgt een bondig overzicht van. En drie bedrijven krijgen de kans om hun innovatie in relatie tot koudemiddelen te tonen. U mag meestemmen wie deze pitch zal winnen.

 

Natuurlijk versus synthetisch

In een ronde met keuzesessies kunt u kiezen uit onderwerpen als de laatste trends op het gebied van koolwaterstoffen, het ontwerpen van installaties met een laag-GWP koudemiddel en de verschillen tussen het keuren van koude-installaties met natuurlijke koudemiddelen en installaties met synthetische koudemiddelen.

 

Klanten binden met Piekema

Als uitsmijter is een plaats ingeruimd voor Harry Piekema, de voormalige supermarktmanager meneer Van Dalen uit de Albert Heijn-reclame. Piekema wist zo klanten aan Albert Heijn te binden door de grootgrutter als betrouwbaar en klantvriendelijk te positioneren. Op het congres laat Piekema zien hoe u dat zelf kunt aanpakken, met uw eigen klanten.

 

Congres 13 juni

Het congres vindt plaats op 13 juni bij Aeres Tech in Ede. Komt u om 14.00 uur, dan kunt u meelopen in een rondleiding door het opleidingscentrum. Het is ook mogelijk om tussen 15.00 en 15.30 te arriveren. Om 15.30 begint het plenaire programma, met een welkomstwoord van Jenny van de Bovenkamp, directeur van Aeres Tech. Daarna zal dagvoorzitter Claudia Reiner de leiding overnemen en u door de middag en avond loodsen. Om 18.20 wordt een maaltijd geserveerd.

 

Meer informatie en aanmelden congres Koudemiddelen, the next step in Ede 

 

 

Reageer op dit artikel