nieuws

Rensa Groep koopt aandelen van Libra Energy

Installatiebranche

De Rensa Groep uit Didam heeft een meerderheidsbelang genomen in Libra Energy BV uit Uitgeest, een internationale groothandel gespecialiseerd in zonne-energie en duurzame energiesystemen.

Rensa Groep koopt aandelen van Libra Energy

“De energietransitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie biedt de installatiesector nieuwe kansen en mogelijkheden”, aldus Erik Heijink, directeur Rensa Groep. “Concepten als BENG en NOM zijn de standaard van morgen en daar willen we als Rensa Groep de installateur op dezelfde manier in kunnen ondersteunen als bij meer traditionele energiesystemen”.

Sterke distributiepartner

Jan Joosten van Libra Energy BV vult aan: “De toenemende vraag naar duurzame energiesystemen en zonne-energie vraagt om een sterke distributiepartner. De visie van Rensa Groep om met specialistische handelsbedrijven de markt te bedienen sluit aan bij de visie van Libra Energy”.

Zelfstandige onderneming

“De toevoeging van Libra Energy aan Rensa Groep is een schoolvoorbeeld van win-win” vervolgt Heijink. “Rensa Groep stelt haar fijnmazige distributienetwerk beschikbaar en Libra Energy brengt kennis in van een nieuwe tak van sport binnen Rensa Groep”. Evenals de andere bedrijven binnen Rensa Groep blijft ook Libra Energy een zelfstandige onderneming.

Libra Energy BV

Libra Energy is een internationale distributeur en logistieke serviceprovider van duurzame energiesystemen en energiebesparende producten. Libra Energy heeft een stevige positie verworden op de Europese zonne-energiemarkt.

Rensa Groep

Rensa Groep is een internationale organisatie van handelsbedrijven in de installatiesector met ondernemingen in Nederland, Duitsland en Roemenië. In Nederland behoren onder andere de groothandels Technisch Handelsbureau Rensa BV, GévierDales Sanitair BV, Gafco Altron BV en Handelsonderneming J. Verholt BV tot Rensa Groep.

Reageer op dit artikel