nieuws

Recordaantal buitenlandse bezoekers op ISH

Installatiebranche

Meer dan 200.000 bezoekers en bijna 2500 exposanten telde beursorganisatie Messe Frankfurt op de vakbeurs ISH van 14 tot 18 maart 2017 in Frankfurt am Main. Een toenemend aantal van de beursbezoekers en exposanten op de ISH komt uit het buitenland. 

Recordaantal buitenlandse bezoekers op ISH
Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jochen Günther

 

In 2015 mocht de beurs zich al verheugen over 196.777 bezoekers. Twee jaar later is de kaap van 200.000 overschreden. Er kwamen om precies te zijn 200.114 bezoekers. Ongeveer een derde daarvan bestond uit installateurs van sanitair, verwarming en airconditioning.

 

Buitenlandse bezoekers

Dit jaar kwam 40 procent van de bezoekers uit landen buiten Duitsland. In 2015 was dat nog 39 procent. De meeste ‘buitenlandse’ bezoekers kwamen uit China, Italië, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, België, Oostenrijk en Spanje.

 

Exposanten

Van de 2.482 exposanten van editie 2017 kwam 64 procent uit het buitenland. In 2015 ging het nog om 61 percent. De exposanten kwamen uit 61 verschillende landen en de expositieruimte besloeg dit jaar 260.000 vierkante meters.

Tevredenheid

De deelnemers toonden zich erg tevreden over de beurs. De bezoekers gaven de beurs een ongekend hoog cijfer met 97 procent aan tevreden bezoekers. Vooral het grote aantal nieuwe contacten leidde aan de exposantenkant tot grote tevredenheid, met een score van 80 procent. Volgens 88 procent van de exposanten zijn de economische perspectieven voor de branche voldoende tot goed. De Duitse exposanten zagen met 93 procent de toekomst nog zonniger in.

Reageer op dit artikel