nieuws

Feenstra gaat mega-zonnedaken installeren

Installatiebranche

Nuon realiseert 15.000 zonnepanelen op de daken van de steenfabrieken van de Vandersanden Group in Spijk en Hedikhuizen. Nuon-dochter Feenstra zorgt voor de daadwerkelijke installatie.

Feenstra gaat mega-zonnedaken installeren

De daken krijgen een capaciteit van 3,5 MW. Dit is te vergelijken met het elektriciteitsverbruik van ongeveer 1000 huishoudens. Nuon-dochter Feenstra gaat de zonnedaken installeren. De verwachting is dat hiermee na de zomer gestart wordt. Begin 2018 moeten beide zonnedaken zijn geïnstalleerd.

Steenbakkerij

Jean-Pierre Wuytack, CEO van Vandersanden Group: “Met de plaatsing van de zonnedaken verduurzamen wij een kwart van ons elektriciteitsverbruik. Dit past perfect in onze strategische visie om de meest duurzame firma te worden in de steenbakkerij-sector.”
 

ArenA en Thialf

Nuon is al energiepartner van de Amsterdam ArenA en Amsterdam RAI en medeverantwoordelijk voor de realisatie van de twee grootste zonnedaken van Amsterdam. Als partner van Thialf helpt Nuon ook het sportstadion in Friesland te verduurzamen. Met 5000 zonnepanelen heeft het stadion het grootste zonnedak op een sportstadion in Nederland.

 

Reageer op dit artikel