nieuws

Aalberts-topman pleit voor gratis techniekonderwijs

Installatiebranche

Bestuursvoorzitter Wim Pelsma van Aalberts Industries pleit voor ‘een paar jaar’ gratis techniekonderwijs om jongeren te trekken en de instroom in de sector te bevorderen.

Aalberts-topman pleit voor gratis techniekonderwijs

In het Financieele Dagblad noemt Pelsma de beperkte toelating aan technische universiteiten “rampzalig” voor Nederland. De Aalberts-topman vindt dat de universiteiten als ook technische hbo- en mbo-opleidingen meer studenten moeten aannemen.

“In Nederland is vijf jaar gewerkt om kinderen aan de techniek te helpen. Nu begint het los te komen, en dan dreigt alle moeite voor niets te zijn geweest. De technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat het onderwijs zich veel vlotter moet aanpassen aan de veranderende behoeften. We moeten dit proces versnellen.”

Volgens Pelsma heeft Nederland het in zich om het beste technologieland ter wereld te worden, maar dan moeten sector, overheid en onderwijs de handen wel ineenslaan. “Je moet niet gaan voor de middelmaat, omdat je dan uiteindelijk verliest.”

Reageer op dit artikel