nieuws

Werkvoorraad bouw in december fors gestegen

Installatiebranche

De werkvoorraad in de bouw is in december fors toegenomen. De totale orderportefeuille steeg met vijf tiende maand tot 8,6 maanden. In alle sectoren was sprake van groei.

Werkvoorraad bouw in december fors gestegen

Dat blijkt uit de conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

De grootste toename deed zich voor in de woning- en utiliteitsbouw. Daar steeg de werkvoorraad met een halve maand tot 9,5 maanden. Volgens het EIB is het orderboek in deze deelsector daarmee “terug op het niveau van voor de crisis”.

In de grond-, water- en wegenbouw bedroeg de groei in december drie tiende maand. De werkvoorraad voor de gww kwam uit op 6,0 maanden. De van de wegenbouwers klom met vier tiende maand naar 5,7 maanden.

Kwart bouwers verwacht personeel aan te nemen

Ongeveer zes op de tien hoofdaannemers beoordeelt zijn huidige orderpositie als normaal, terwijl een kwart van de bedrijven deze als groot beoordeelt. Bijna driekwart van de bedrijven verwacht geen verandering van de personeelsbezetting, terwijl één op de vier bedrijven in de komende maanden verwacht personeel aan te trekken.

 

Reageer op dit artikel