nieuws

Kennis koudetechniek bijspijkeren op Klimaatvak

Installatiebranche

Branchevereniging NVKL heeft voor het Koude & Klimaatplein van de beurs Klimaatvak een speciaal programma in petto voor installateurs en monteurs. Het bevat onder andere lezingen over koudetechniek, management, F-gassen en natuurlijke koudemiddelen.

Kennis koudetechniek bijspijkeren op Klimaatvak

 

Het Koude & Klimaatplein is een initiatief van branchevereniging NVKL, de brancheorganisatie voor luchtbehandeling en koudetechniek. Het programma op dit plein wordt speciaal opgezet voor monteurs, management en MBO-studenten Koudetechniek.

Activiteiten voor monteurs

Op dinsdag- en woensdagavond zijn alle activiteiten op het Koude & Klimaatplein gericht op de monteurs. Vanaf 16.00 tot 21.00 uur worden ze bijgepraat over de ontwikkelingen van koudemiddelen en de laatste innovaties in de koudetechniek. De monteurs kunnen zelfs een gratis toolbox ‘Werken op hoogte’ volgen en het certificaat halen dat nodig is voor VCA en de Arbowet. Ook kunnen ze de nationale vakwedstrijden Koudetechniek bekijken en kunnen ervaren monteurs meedoen aan de NVKL Vakmanschapswedstrijd.

TechnoTour voor managers

Even weg uit de dagelijkse praktijk, inspiratie opdoen en bijpraten met collega’s, dat is de gedachte achter de managementmiddagen op woensdag- en donderdagmiddag. Bezoekers kunnen een TechnoTour volgen langs alle innovaties van het moment. De standhouders geven lezingen op het plein en er zijn presentaties over onderwerpen als BRL100, arbeidsmarkt en cybersecurity.

Afsluiting met Tom Coronel

Op donderdagavond organiseert NVKL een feestelijke afsluiting met autocoureur en zelfstandig ondernemer Tom Coronel, in 2011 uitgeroepen tot E-commerce man van het jaar. Hij komt met de buggy waarmee hij de Dakar-rally heeft gereden en geeft zijn visie op ondernemerschap en nieuwe media.

Klimaatvak 2017 en Installatie Vakbeurs

Klimaatvak viert dit jaar op 28, 29 en 30 maart 2017 haar tiende editie in Evenementenhal Gorinchem. De vakbeurs wordt gecombineerd met Installatie Vakbeurs. Ook Installatie Vakbeurs viert haar 10-jarig bestaan. Deze editie krijgt een extra feestelijk tintje met een nieuwe initiatief: Het Ketelhuis. Het Ketelhuis krijgt de uitstraling van een bruincafé, maar naast de gezelligheid draait het vooral om cv-ketels. Beide beurzen zijn op beursdagen te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Meer informatie staat op evenementenhal.nl/klimaatvak en evenementenhal.nl/installatievakbeurs.

Reageer op dit artikel