nieuws

Omzetstijging bij installateurs in 2017

Installatiebranche

In 2017 blijft de omzet in de installatiebranche stijgen. Dat verwacht ING Economisch Bureau. Installateurs verwachten vooral groei in de onderhoudsmarkt.

Omzetstijging bij installateurs in 2017

 

In het derde kwartaal van 2016 groeide de omzet bij installateurs met ruim 10% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit is de hoogste omzetgroei sinds 2008. De omzetstijging was echter wel kleiner dan die van de totale bouw.

Onderhoud

Installateurs verwachten vooral veel opdrachten voor verbouwingen en onderhoud van woningen. De woningmarkt trekt aan, en veel kopers willen hun nieuwe huis laten verbouwen.

Nieuwbouw

Voor nieuwbouw zijn de marktverwachtingen ook positief, maar iets lager dan vorig jaar. Door een gebrek aan nieuwe bouwvergunningen groeit de markt voor nieuwbouw niet meer zo uitbundig, aldus ING.

Utiliteitsbouw en infrastructuur

Voor de utiliteitsbouw verwachten installateurs vooral meer opdrachten voor onderhoud. De ontwikkeling van de orderportefeuilles voor de infrasector is het meest gematigd.

Belang van de installateur

Door de toename van installaties en complexiteit in gebouwen neemt het belang van de installateur in het bouwproces de komende jaren toe, voorspelt ING. Door in te spelen op trends als smart buildings, verduurzaming en vergrijzing kunnen installateurs aan belang winnen.

Reageer op dit artikel