nieuws

Unica haalt certificaat ‘Ontruimingsalarmbedrijf’

Installatiebranche

Unica Automatic Sprinkler kan sinds kort ook de installatie en het onderhoud van ontruimingsinstallaties voor zijn rekening nemen. Het bedrijf haalde het certificaat ‘Erkend Ontruimingsalarmbedrijf’.

Unica haalt certificaat ‘Ontruimingsalarmbedrijf’

Unica Automatic Sprinkler biedt slimme, integrale oplossingen op het gebied van brandbeveiliging. Het bedrijf is erkend voor bijna alle brandbeveiligingsinstallaties.

Levering en onderhoud

Sinds kort is Unica Automatic Sprinkler ook officieel gecertificeerd als ontruimingsalarmbedrijf. De certificering geldt voor de levering en het onderhoud van systemen met zogenoemde slow-whoop signaalgevers en voor systemen met gesproken woordboodschappen.

Ondergeschoven kindje

Ontruimingsalarminstallaties waren volgens Unica lange tijd een ondergeschoven kindje in de branche. Er was wel een norm beschikbaar, maar een certificeringsregeling voor deze installaties ontbrak. Daardoor werd de brandmeld- of sprinklerinstallatie wel gecontroleerd, maar de ontruimingsalarminstallatie niet en beperkten inspecties zich tot de aansturing vanuit de brandmeldcentrale.

Betere brandveiligheid

Robert Marchal, accountmanager bij Unica Automatic Sprinkler: “Met de huidige regelingen voor de ontruimingsalarminstallaties en het certificaat Ontruimingsalarmbedrijf kunnen we onze klanten beter adviseren en een integrale brandveiligheidsoplossing bieden. Dat is een goede stap in de richting van een betere brandveiligheid in Nederland.”

Reageer op dit artikel