nieuws

Euroskills 2016: Team Nederland scoort goed

Installatiebranche

Afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag waren in Gotenburg de beroepenwedstrijden Eurskills. Team Nederland haalde drie gouden, vier zilveren en drie bronzen medailles.

De Nederlandse deelnemers werden de afgelopen maanden geselecteerd in voorrondes en nationale finalewedstrijden van Skills Heroes, VHG en Vakkanjers.
 

Euroskills 2016: Team Nederland scoort goed

33 vakrichtingen

Ruim vijfhonderd jongeren uit 28 landen deden mee aan de beroepenwedstrijden. Ze kwamen uit in 38 vakrichtingen. Nederland deed mee in 33 beroepen, waaronder metalen dakdekken, mobiele robotica, lassen, elektrotechniek gebouwen en sanitaire en verwarmingstechnieken.

Goud

De 39 Nederlandse deelnemers wisten samen drie gouden, vier zilveren en drie bronzen medailles te behalen. Zo behaalde Christian Gerritse in het vak Koude- en luchtbehandelingstechniek de eerste plek. Evenals Rick Verboom in het vak CAD Tekenen. Arthur de Bruin en Wilfried Loman haalden zilver in het vak Mechatronica. Berend van de Donk en Lennard Bucks (Mobiele Robotica) haalden een bronzen medaille.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.euroskills-team.nl/uitslagen.

Reageer op dit artikel