nieuws

Kabinet komt met speciale bouwagenda

Installatiebranche

Kabinet komt met speciale bouwagenda

Het kabinet laat een ‘bouwagenda opstellen’ voor de komende vier jaar en heeft Bernard Wientjes aangesteld om de kar te trekken.

Het doel van de bouwagenda is het versterken van de sector, en tegelijkertijd oplossingen verzinnen voor maatschappelijke problemen. Volgens minister Kamp is het economisch belang van de bouw groot.

‘Bouw succesvol houden’

“Na een aantal jaren van diepe crisis, is de productie en omzet in de sector weer aangetrokken. Het is nu zaak om de bouw succesvol te houden en toekomstbestendig te maken. Met de bouwagenda werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid samen aan zaken die voor alle Nederlanders van belang zijn: het aanleggen van toekomstbestendige infrastructuur, het vernieuwen en verduurzamen van huizen en bedrijfspanden en het integreren van ICT- en datatoepassingen in de bouw”, aldus minister Kamp in een persverklaring.

De zogeheten Taskforce Bouw stelt onder leiding van Bernard Wientjes de Bouwagenda op. De agenda voor 2017-2021 wordt komend voorjaar gepresenteerd. De taskforce bouw doet denken aan het eerdere bouwteam dat oud-minister Spies lanceerde. Dat team stond onder leiding van Joop van Oosten en moest de bouwsector tijdens de crisis klaarstomen voor de toekomst. 

Reageer op dit artikel