nieuws

Award voor WKO-manager NS stations

Installatiebranche

Award voor WKO-manager NS stations

Björn Kouwenhoven van NS Stations bv is donderdag 24 november uitgeroepen tot winnaar van de WKO Duurzaamheid Award 2016. Hij is exploitatiemanager energie bij NS Stations en in die functie beheerder van meerdere WKO-installaties.

Kouwenhoven ontving de award uit handen van Dick Westgeest, voorzitter van Gebruikersplatform Bodemenergie. De award-uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse symposium van Gebruikersplatform Bodemenergie op het hoofdkantoor van verzekeraar a.s.r..

Reductie energieverbruik

Kouwenhoven kreeg de WKO Duurzaamheid Award vanwege de verbeteringen aan zijn WKO-systemen, die hij in twee jaar doorvoerde. Onder zijn begeleiding zorgden de WKO-systemen van NS Stations voor een reductie van ruim 12 % in het energiegebruik van de gebouwen.

Goede monitoring

“Het lukt Kouwenhoven om van elk wko-systeem bij NS Stations een succes te maken, vooral door goede monitoring. Daarnaast is hij altijd bereid om de techniek, de voordelen en de valkuilen van wko-systemen overtuigend en enthousiast naar voren te brengen en kennis te delen. Het feit dat hij zijn kennis op méérdere plaatsen in Nederland verspreidt, maakt hem een waar ambassadeur van wko en duurzaamheid”, aldus de jury.

Vijf genomineerden

Gebruikersplatform Bodemenergie heeft de WKO Duurzaamheid Award in 2015 in het leven geroepen. Voor de WKO Duurzaamheid Award 2016 waren vijf kandidaten genomineerd. Naast Björn Kouwenhoven  waren dat Taeke Kuipers van de Hortus Botanicus, Marc Oosterbaan van Baarle Nassau, Jack Suijkerbuijk van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Arjan Westerhoff van Schuberg Philis / Schiphol Rijk.

Reageer op dit artikel