nieuws

Film controlepunten voor veilige cv-installaties

Installatiebranche

In een nieuwe instructiefilm geeft Uneto-VNI tien aanbevelingen aan cv-monteurs voor het goed en veilig onderhouden van cv-installaties. De brancheorganisatie wil hiermee de kwaliteit van cv-onderhoud verhogen en het aantal koolmonoxide-ongevallen terugdringen.

Film controlepunten voor veilige cv-installaties

In de film ‘Tien controlepunten voor een veilig gasverbrandingssysteem’ laat Uneto-VNI onder andere zien hoe een monteur de rookgassen meet, de installatie inspecteert op lekdichtheid en de beugeling van de rookgasafvoer controleert. Ook controles in appartementencomplexen met een collectieve rookgasafvoer komen aan bod.

Niet vrijblijvend

Hoewel Uneto-VNI de controlepunten als aanbeveling presenteert, zijn ze niet geheel vrijblijvend. Leden die dit jaar de sticker ‘gecontroleerd 2017’ bestellen, onderschrijven namelijk dat zij de cv-installatie op basis van de tienpuntenlijst onderhouden.

Erkenningsregeling

Eind vorig jaar publiceerde de branchevereniging al het document ‘Tien controlepunten voor veilige werking en onderhoud van gasverbrandingsinstallaties’. Als het aan Uneto-VNI ligt, maken de tien controlepunten binnenkort deel uit van een uniforme erkenningsregeling met zwaardere vakbekwaamheidseisen voor cv-monteurs. De branchevereniging blijft er bij de overheid op aandringen om deze regeling wettelijk verplicht te stellen voor alle installateurs in Nederland.

Bekijk de film

Reageer op dit artikel