nieuws

Kraan en handendroger in één

Installatiebranche

Dyson, bekend van onder meer de stofzuiger zonder zakken, heeft onlangs de Dyson Airblade Tap op de markt gebracht: een kraan en een handendroger ineen.

Kraan en handendroger in één

De Dyson Airblade Tap bestaat uit een kraan met aan beide kanten een aftakking. In de kraan zitten sensoren. Als gebruikers hun handen in het midden onder de kraan houden, stroomt er automatisch koud water uit de kraan. Het droogmechanisme treedt in werking zodra de gebruikers de handen naar buiten bewegen.

Krachtige motor

Volgens de uitvinder blaast het systeem de handen in 12 seconden droog. Daarvoor zorgt de geïntegreerde digitale 1600W motor die volgens Dyson zeven jaar in ontwikkeling is geweest. Hij kan tot 30 liter lucht per seconde aanzuigen.

Hygiënisch

Verder claimt de leverancier dat de twee toegepaste H13 HEPA filters 99,9% van de bacteriën en virussen in de lucht van de toiletruimte opvangen en dus bijdragen aan de hygiëne. Ook de handenvrije bediening bevordert de hygiëne van gebruikers.

Bekijk de video over de werking van de Dyson Airblade Tap

Reageer op dit artikel