nieuws

Leerlingen Zadkine voeren legionellaonderzoek uit

Installatiebranche

Wolter & Dros lichtte 2 juni leerlingen van Zadkine in over legionellapreventie. De leerlingen voeren de komende weken voor hun opleiding een legionellaonderzoek uit.

Leerlingen Zadkine voeren legionellaonderzoek uit

Michael van Gool is projectleider Hygiëne Sanitaire Installaties (HSI) van Wolter & Dros. Hij vertelde leerlingen van de derde klas opleiding microbiologie van Zadkine over legionellapreventie. Van Gool liet  met een presentatie en filmpjes zien waar de gevaren schuilen, maar ook wat de gevolgen van een besmetting zijn. Ook ging hij in op wat Wolter & Dros doet om besmetting te voorkomen en waar je zelf op kunt letten.

Rotterdam Science Tower

De presentatie vond plaats op de 21e verdieping van de Rotterdam Science Tower. Hier renoveerde Wolter & Dros in 2012 de installaties. Diverse verdiepingen zijn omgebouwd tot laboratoria. Op de eerste zeven verdiepingen zitten diverse opleidingen van Zadkine, waaronder de opleiding microbiologie.

Beheer en onderhoud

Wolter & Dros verzorgt al jaren het beheer en onderhoud aan de technische installaties van het pand, inclusief legionellapreventie. Voor de controle van het leidingwater wordt nauw samengewerkt met laboratoria die monsters nemen van het water. Omdat dit precies is waar de leerlingen van het Zadkine voor opgeleid worden, was een samenwerking tussen Zadkine en Wolter & Dros een logische stap.

‘Legionella-hotspots’

De leerlingen moeten voor hun opleiding de komende weken een legionellaonderzoek uitvoeren. Hiervoor zullen ze op diverse locaties in het pand montsers nemen van het water. Collega’s Michael van Gool, Ruud Boessen en Danny van der Linde helpen de leerlingen bij het in kaart brengen van de juiste ‘legionella-hotspots’. De monsters worden op de kweek gezet en de resultaten zullen met Wolter & Dros besproken worden.

 

 

Reageer op dit artikel