nieuws

Leverancier Duco pakt uit met BIM-bibliotheek

Installatiebranche

Uitwisselbaarheid is cruciaal bij het werken met BIM. Leverancier Duco Ventilation & Sun Control pakte de handschoen op door aan de slag te gaan met een productenbibliotheek voor 3D-modelleurs.

Leverancier Duco pakt uit met BIM-bibliotheek

“Onze zoektocht begon een goed jaar geleden. Er zijn heel wat softwareleveranciers – Revit resellers – die een objectenbibliotheek voor je willen maken. Maar ze doen het allemaal anders”, beklaagt Edwin Spijker zich. Spijker is adviseur installatiemarkt bij Duco. “Ze zetten elk de verschillende functionaliteiten net even anders neer. Uniformiteit ontbreekt.”

Vrij downloadbaar

Maar de klus is geklaard. De bibliotheek, vrij downloadbaar vanaf de Duco-website, omvat alle producten uit het gamma raamventilatie, geluiddempende ventilatie, ventilatie én zonwering, alsook de vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesystemen, die nu geometrisch en symbolisch voorgesteld zijn.

Lees het hele avontuur in de mei-editie van Gawalo.

Reageer op dit artikel