nieuws

VSK: Beginnen met BIM

Installatiebranche

BIM vraagt een investering, niet alleen financieel, maar vooral in tijd en aandacht om met de software te leren werken en gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden die het biedt.

VSK: Beginnen met BIM

Complexe projecten

Logisch dat installateurs die nog niet bimmen, de kans pakken om zich op de VSK bij een van de aanbieders van BIM-software, zoals Cadac, te informeren. Daar is een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, en van het soort projecten dat zich leent voor BIM. Wat blijkt: een project hoeft niet groot te zijn, het hoeft ook niet seriematig te zijn, maar BIM bewijst zijn waarde bij uitstek in complexe projecten.

Vabiknop

Andere redenen om met BIM aan de slag te gaan, zijn het innovatief bij willen blijven of simpelweg omdat de bouwpartners het verwachten.  3D-tekenprogramma Revit wordt in veel BIM-projecten gebruikt. Cadac ontwikkelt er samen met het gelijknamige softwarehuis een ‘Vabiknop’ voor. Met een druk op de Vabiknop worden bijvoorbeeld de luchtkanalen gedimensioneerd.

Ontwikkelingen gaan snel

Kortom, BIM lijkt meer te worden dan alleen een manier om snel en systematisch informatie uit te wisselen met de aannemer en architect. Installateurs steken bij verschillende aanbieders hun licht op, want de mogelijkheden zijn legio en de ontwikkelingen gaan snel.

Reageer op dit artikel