nieuws

Riool- en installatietechniek op een A4’tje

Installatiebranche

Waar moet de installateur op letten bij de installatie en het beheer van riolering of sanitair? Dat heeft kennisinstituut ISSO samengevat op een aantal gratis te downloaden handzame A4’tjes, de ISSO-KennisKaarten.

Riool- en installatietechniek op een A4’tje

In opdracht van Uneto-VNI, OTIB en PIT verzamelde ISSO met de vakgroepen riool- en sanitairtechniek van Uneto-VNI dertig onderwerpen waar in de praktijk vaak problemen mee zijn of waar tijdens de toepassing veel mis bij kan gaan.

KennisKaarten

ISSO heeft de meest relevante praktijkinformatie samengevat op een KennisKaart. Per dubbelzijdig A4’tje wordt op een toegankelijke manier een specifiek onderwerp behandeld. Bijvoorbeeld hoe je stankoverlast in riolering kunt vinden en verhelpen. Of hoe je een douchebak met warmterugwinning moet installeren.

Veelgemaakte fouten

Behalve over riool- en sanitaire techniek, zijn er ISSO-KennisKaarten over ventilatie, zorgtechniek en elektrotechniek. Een KennisKaart bevat doorgaans een stappenplan, veel illustraties en een opsomming van gevaren en vaak gemaakte fouten. Een aantal digitale KennisKaarten bevat ook een instructiefilmpje.

Gratis beschikbaar

Installateurs kunnen de KennisKaarten gratis downloaden via isso-kenniskaarten.nl. Tegen betaling is via de webshop ook een gelamineerde print te bestellen.

Reageer op dit artikel