nieuws

Opnieuw legionella in flat

Installatiebranche

Bij controle zijn opnieuw legionellabacteriën aangetroffen in een flat in Zaandam. De woningstichting heeft direct douchekoppen in de flat vervangen door een exemplaar met filter om de bacterie tegen te houden.

Legionella brononderzoek

Bij de vorige constatering van de bacterie in februari zijn alle leidingen in de flat gespoeld, gereinigd en gedesinfecteerd. Verder is een brononderzoek gedaan en heeft woningstichting Rochdale de daaruit volgende aanbevelingen laten uitvoeren. De maatregelen waren kennelijk niet afdoende.

Leidingen koud en warm water

Een van de constateringen is dat de koude en warme leidingen te dicht bij elkaar liggen. Stilstaand koud water wordt daardoor opgewarmd. Rochdale wil daarom de waterleidingen gaan verleggen. Na enige voorbereiding is het streven begin 2013 met de uitvoering te beginnen.

Spoelautomaat op de wc

Alle bewoners op de bovenste verdieping krijgen op zeer korte termijn een spoelautomaat op het kraantje in de wc. Op geregelde tijden wordt dan water door de leidingen gespoeld, waardoor legionellabacteriën minder kans maken.

Lees ook: Wegwerpdouchekop tegen legionella.

Reageer op dit artikel