nieuws

Koninklijke Onderscheiding voor Jaap Hogeling

Installatiebranche

Jaap Hogeling is afgelopen donderdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hogeling ontving de onderscheiding voor de betekenis van zijn werk voor de installatiesector.

Mede door de inspanningen van Hogeling, is er nationaal en internationaal betere norm-, en regelgeving voor woningen, gebouwen en installaties. Zijn ideaal en drijfveer hierbij is het milieu, volgens Hogeling een belangrijk goed waar we bijzonder zuinig en trots op moeten zijn.

Jaap Hogeling: “Geweldig trots ben ik op deze onderscheiding. Dit is niet alleen een erkenning van mijn persoonlijke verdiensten, maar ook die van de installatiesector. Het is het aantoonbare bewijs dat de maatschappij belang stelt in de kwaliteit van onze sector.”

Hogeling is momenteel werkzaam als manager international affairs bij ISSO, waar hij van 1977 tot 2010 werkzaam is geweest als directeur. Stichting ISSO, waar hij ook de eerste werknemer was, groeide onder zijn leiding uit tot een organisatie met 22 werknemers.

Vanaf 2001 tot mei 2012 was Hogeling directeur van de Kwaliteitsborging Bouw- en Installatiesector (KBI), een stichting die hij op verzoek van de sector heeft opgericht. Daarnaast is hij vanaf 2003 voorzitter van de Project Groep on Energy Performance of Buildings (EPBD) van de Europese vereniging van normalisatie-instituten (CEN).

Reageer op dit artikel