nieuws

Sprinklers voor de Ark van Noach

Installatiebranche

Met het installeren van 2231 sprinklerkoppen maakte Kuijpers Beveiligingssystemen een houten replica van de Ark van Noach brandveilig. Het attractiepark van 20.000 vierkante meter in Dordrecht is sinds gisteren officieel open voor publiek.

Sprinklers voor de Ark van Noach

In verband met kans op bevriezing legde Kuijpers Beveiligingssystemen in de Ark van Noach een droge sprinklerinstallatie aan. Deze installatie werkt op twee diesel gedreven pompen die water uit de rivier opzuigen. Nadat, als gevolg van een brand, de eerste sprinkler is aangesproken, zal binnen 1 minuut water uit de sprinkler sproeien om de brand te beheersen of te blussen.

Ark van Noach

De Ark van Noach is een initiatief van Johan Huibers. Hij besloot zijn droom, die hij al in 1992 had, te verwezenlijken en de Ark van Noach op ware grootte na te bouwen. Aan boord van deze replica van ongeveer 20.000 m² verblijven levende dieren, verschillende attracties met een Bijbels thema, exposities en activiteiten voor jong en oud.

Beluister het nieuwsitem van de NOS over de Ark van Noach

Reageer op dit artikel