nieuws

Nuon wil installatiebedrijven verzelfstandigen

Installatiebranche

Nuon gaat op zoek naar een nieuwe eigenaar voor de dochterbedrijven Feenstra, Ebatech, Nuon Beveiliging en Nuon Isolatie. De verzelfstandiging zou volgens het energiebedrijf moeten zorgen voor meer synergie en innovatie.

Installatiebedrijf Feenstra, sinds 1 december 2000 onderdeel van Nuon, bedient 800.000 klanten in de service, onderhouds- en vervangingsmarkt van verwarmings- en warmwatersystemen.

Installatietechniek

Ebatech is een ingenieursbureau dat zich richt op energie-efficiëntie en installatietechniek voor (groot) zakelijke klanten en was al onderdeel van de voorgangers van Nuon. Ebatech werkt met 30 consultants voor 50 tot 150 grootzakelijke klanten in vastgoed, de zorg en de energie-intensieve industrie.

Beveiliging en isolatie

Sinds 2001 biedt Nuon ook beveiligingsinstallaties aan. Per jaar worden er daarvan zo’n 5.000 verkocht. Het isoleren van woningen en gebouwen behoort sinds 2008 tot Nuons dienstenpakket, na de overname van Rogro. In 2011 werden meer dan 20.000 woningen en gebouwen geïsoleerd.

Synergie

Nuon verwacht dat deze bedrijven in een onafhankelijke positie beter kunnen opereren en sneller kunnen inspelen op de behoeften van de markt. Zo zouden ze op grotere schaal nieuwe producten en diensten kunnen aanbieden op het gebied van zonnepanelen, elektrisch vervoer en energiemanagement. Huib Morelisse, CEO Nuon: “ Ik verwacht dat synergie en innovatie straks nog meer kansen krijgen als het bedrijf zelfstandig op de markt kan bewegen.”

Medezeggenschap

De komende tijd wordt besteed aan onderzoek naar de mogelijkheden van verzelfstandiging. Gesprekken met de medezeggenschap zijn inmiddels gestart en de vakbonden zijn geïnformeerd.

Reageer op dit artikel