nieuws

Vrijstaand passiefhuis voor directeur DWA

Installatiebranche

Het buitenHUIS in Bodegraven wordt vandaag, op de landelijke dag van de duurzaamheid, officieel in gebruik genomen. Opdrachtgever voor dit vrijstaande passiefhuis is de directeur van DWA, Hans Buitenhuis.

Dat meldt installatie- en energieadviesbureau DWA op zijn website. Met architect Daniël de Witte, bouwkundig adviesbureau COR en constructeur Stabico vormde Buitenhuis een ontwerpteam dat koos voor integraal ontwerpen en ook nauw betrokken bleef bij de uitvoering.

Passiefhuisnorm

Het buitenHUIS is volgens DWA de eerste vrijstaande woning in de regio die aan de strenge, internationale passiefhuisnorm voldoet. Berekeningen en metingen hebben volgens het bureau inmiddels bevestigd dat de passiefhuisnorm wordt behaald.

Energie-overschot

In de woning zijn tal van innovatieve technieken toegepast, waardoor de woning meer energie opwekt dan verbruikt. Het overschot is voldoende om met een toekomstige elektrische auto 20.000 kilometer per jaar te rijden.

Renovatie

De opgedane kennis en ervaring zal worden ingezet in volgende projecten en beschikbaar worden gesteld tijdens cursussen en seminars. Op dit moment werkt DWA aan renovatie-concepten om ook bestaande woningen energiezuinig en gezond te maken.

Reageer op dit artikel