nieuws

Warme ventilatielucht in Loosdrecht benut

Installatiebranche

In 58 bestaande huurwoningen in Loosdrecht is gelijktijdig met isolatie ook mechanische ventilatie aangebracht. De warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt maximaal benut.

Warme ventilatielucht in Loosdrecht benut

De 58 huurwoningen in de Loosdrechtse wijk Collestraat dateren uit 1960 en hadden geen mechanische ventilatie en isolatie. Isolatie is bereikt door plaatsing van hr++-glas, door het vullen van de spouwmuren en door het aanbrengen van dak- en vloerisolatie.

Woonkamer

Ventilatie in de woonkamer is bereikt met een ventilatietoestel achter de radiator, de Climarad. Het toestel zuigt buitenlucht aan door de gevel en voert ook via de gevel ventilatielucht af. In een warmtewisselaar staat de afgevoerde ventilatielucht warmte af aan de verse buitenlucht.

Warmtepomp

In de andere vertrekken komt verse buitenlucht binnen via roosters in de ramen. Lucht wordt afgezogen uit de badkamer, keuken en toilet door een ventilatiewarmtepomp, de Ecolution. De warmte uit de lucht wordt gebruikt om 50 liter tapwater op te warmen en om de basislast cv te leveren.

Meer details van dit project in het themadeel van Gawalo, dat is gewijd aan ventilatie.

Reageer op dit artikel