nieuws

Caleffi bestaat 50 jaar

Installatiebranche

Begonnen als productiebedrijf voor derden is Caleffi in 50 jaar gegroeid als zelfstandig ontwikkelaar en producent van componenten voor centrale verwarming en sanitair.

Caleffi bestaat 50 jaar

In 1961, het oprichtingsjaar van Caleffi, bestond de bedrijfsactiviteit uit het produceren van ventielen, koppelingen en onderdelen, uit messing en staal, in opdracht van derden. Zo’n twintig jaar later werden de producten voor het eerst op de markt gebracht onder de eigen merknaam. In de beginjaren vond de productie plaats in een zeer bescheiden faciliteit. Momenteel beschikt het bedrijf over een totale bedrijfsoppervlakte van 78.000 vierkante meter, met een wetenschappelijk onderzoekscentrum en een volautomatisch magazijn

Internationaal

Ondanks de internationale groei van de afgelopen 50 jaar, is het bedrijf nog steeds in handen van de familie Caleffi en vindt de productie in Noord-Italië plaats. In totaal zijn er tien vestigingen en meer dan 1000 werknemers. De producten worden naar 70 landen geëxporteerd. Sinds 1995 is er een vestiging in Weert die vorig jaar het vijftienjarig bestaan vierde met acties. Deze vestiging zorgt niet alleen voor de distributie en ondersteuning van de producten naar de Benelux, maar ook naar de Baltische Staten, Finland en Denemarken.

Reageer op dit artikel