nieuws

Cv-ketels met spoed vervangen

Installatiebranche

Woningcorporatie Patrimonium in Groningen vervangt met spoed 850 cv-ketels vanwege lekkage bij de rookgasaansluiting.

De corporatie vervangt in haar woningbezit alle 850 Intergas cv-ketels van het type HRW 220 die tussen 1992 t/m 1996 zijn geplaatst. Hiertoe is besloten nadat er bij een paar woningen lekkage bij de rookgasaansluiting van de cv-ketel werd geconstateerd. Rookgassen mogen niet in de woning komen en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.   

Maatregelen

Uit voorzorg worden alle ketels deze week gecontroleerd. Als er tijdens de inspectie problemen worden aangetroffen bij de rookgasafvoer van de ketel, wordt de ketel binnen 24 uur vervangen. Om ieder risico in de toekomst te voorkomen en ook gelet op de leeftijd van de ketels is daarnaast besloten om alle cv-ketels en rookgasafvoeren van de Intergas HRW 220 te vervangen. Dit vindt plaats in de komende drie maanden en gebeurt onafhankelijk van de resultaten van de inspectie.

Reageer op dit artikel