artikel

Itho Daalderop op VSK 2020: aandacht voor connectiviteit

Installatiebranche

Op de VSK laat Itho Daalderop ventilatieproducten zien en alle soorten en maten warmtepompen. Een logische keuze, volgens innovatiemanager Elbert Stoffer: “Puur strategisch zetten we in op alles wat slim regelt, efficiënt is en warmtebalans creëert en dan maakt het niet uit of dat een warmtepomp of ventilatie is.”

Itho Daalderop op VSK 2020: aandacht voor connectiviteit
Elbert Stoffer, innovatiemanager warmtepompen bij Itho Daalderop.

Tekst: Gerard Vos

Elbert Stoffer is innovatiemanager van de tak warmtepompen bij Itho Daalderop. Hij kijkt naar eigen zeggen constant vooruit. De transitie naar aardgasloze verwarming gaat voor Itho Daalderop redelijk geruisloos, schetst Stoffer. “We hebben een lange ontwikkelgeschiedenis met een breed portfolio aan verwarmingsproducten. We zetten vol in op de warmtepomp en op connectiviteit. We richten onze pijlen, als het om ventilatie gaat, op warmteterugwinning. Verder hebben we een elektrische boiler die goed in een smart grid-omgeving past. We nemen wel langzaam afscheid van de productgroep cv-ketels. We doen er nog wel iets in, maar focus heeft het zeker niet.”

 

Inzetten op warmtebalans

Dat lijkt een rigoureuze keuze, maar dat valt in de praktijk wel mee. “Het is voor ons misschien relatief makkelijk. Het is nooit een cashcow voor ons geweest. Ik kan me voorstellen dat je daar wat anders mee omgaat als je momenteel een groot deel van je omzet uit ketels haalt. Puur strategisch zetten we in op alles wat slim regelt, efficiënt is en warmtebalans creëert en dan maakt het niet uit of het warmtepompen of ventilatie is.”

We nemen langzaam afscheid van de productgroep cv-ketels

 

Kennis bij installateurs

Het gaat hard met de warmtepompen in de nieuwbouw, ziet Stoffer. “De renovatiekant moet nog wel ontgonnen worden. Ik denk dat de kennis bij de installateurs beter kan, zodat ze hier de juiste producten kunnen adviseren. Maar ook voor de consument is het lastig, ze weten vaak niet hoe ze moeten starten met verduurzaming. Hoewel de consumentenmarkt niet onze focus heeft, denken we met de indoor monobloc (HP-M 25 i, red.) daar een mooie oplossing te bieden. Die voeg je toe bij de cv-ketel en bestaat dus alleen uit een binnendeel. Dit is feitelijk een toekomstbestendige tussenoplossing, waarmee de consument zonder gedoe een eerste stap kan zetten. Daarnaast hebben we in deze markt natuurlijk ook de traditionele split-units”.

 

Voorgesorteerd op warmtepompen

Het gaat snel in de markt, signaleert Stoffer. “Maar we zijn helemaal klaar voor de toekomst. Jaren geleden hebben we al voorgesorteerd op warmtepompen. Bijna vijftien jaar geleden waren we al bezig met de grondgebonden warmtepompen. Nu is de markt er klaar voor en kunnen we de kennis uit het verleden inzetten om een mooie toekomst te maken.”

 

Connectiviteit op VSK 2020

Op de VSK laat Itho Daalderop een aantal ventilatieproducten zien en alle soorten en maten warmtepompen. Stoffer: “Met aandacht voor connectiviteit, want dat gaat steeds belangrijker worden.”

 

Dit is deel 4 van de voorbeschouwing VSK 2020. Daarin vragen we vijf leveranciers van verwarmingstoestellen waarop zij inzetten bij de energietransitie en wat we daarvan gaan zien op de vakbeurs VSK. Met AlklimaATAG Verwarming, Intergas, Itho Daalderop en Remeha blikken we vooruit naar VSK 2020 en het jaar 2050.

 

Schrijf je in voor VSK 2020

De vakbeurs VSK is van 4 tot 7 februari 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer dan driehonderd exposanten tonen hun innovaties binnen de werktuigbouwkundige installatietechniek. Voor de editie 2020 is ‘Midden in de toekomst’ het thema. VSK biedt concrete oplossingen voor actuele uitdagingen zoals de energietransitie en digitalisering.

Reserveer een gratis toegangskaart voor VSK 2020

 

 

Reageer op dit artikel