artikel

Atag op VSK 2020: complete warmtepomplijn

Installatiebranche

Op de VSK 2020 komt ATAG met zijn complete warmtepomplijn. Daarnaast wordt de nieuwe warmtepompboiler getoond voor lagetemperatuurverwarming. Volgens de leverancier zijn veel gezinnen met stadsverwarming nu op zoek naar de mogelijkheden hiervoor.

Atag op VSK 2020: complete warmtepomplijn

Tekst: Gerard Vos

Rob Maassen is als productmanager bij Atag spin in het web. Nieuwe producten van de verwarmingsspecialist komen van spec tot marktintroductie bij hem en zijn afdeling voorbij. Dat maakt dat Maassen goed op de hoogte is van de markt. Hij oriënteert zich op beurzen, hij gaat gesprekken aan met collega’s, leest vakbladen en spreekt vooral veel klanten. Het beeld dat zo ontstaat, wordt afgestemd met de directie en aan de hand hiervan wordt de koers bepaald en uitgezet.

 

Breed verwarmingsportfolio

En die koers kan in roerige tijden, waarin we van het aardgas af moeten, soms best lastig zijn. Maassen: “We transformeren van een op aardgas gerichte onderneming naar een onderneming met een breed portfolio gericht op verwarming. We zien de markt momenteel alle kanten op gaan. Vorig jaar werd er veel door de media geschreven over de hybride warmtepompen, dit jaar is waterstof hot en wat het volgend jaar wordt is nog een vraagteken.”

Atag oriënteert zich breed in de markt en onderschrijft dat er meerdere wegen zijn die leiden naar CO2-neutraal. “We zijn met hybride warmtepompen gekomen, waterstof heeft onze aandacht en we kijken naar stadsverwarming.”

 

Doorontwikkelen ketels

Jaarlijks gaan er meer dan 450.000 warmteopwekkers de markt in, vertelt Maassen. “Het grootste gedeelte hiervan werkt op aardgas. Dus producten leveren die hiermee om kunnen gaan, is een logische stap. Ook het doorontwikkelen van ketels hoort hierbij. Zo is het rendement van tapwaterbereiding nog te verbeteren. En een hybride systeem is nu nog een combi van twee componenten, maar dat kan ook één component worden.”

Maassen: “We blijven in de aardgasmarkt actief, want dat getal van 450.000 is de komende twintig jaar nog een vaste waarde. Maar we kunnen ons niet permitteren om achterover te leunen om zo één van de nieuwe, toekomstige stromingen mis te lopen.”

 

Over de grenzen

Waterstof, warmtenet, groen gas… welke oplossing het ook gaat worden in de toekomst, Atags blik gaat vooral over de grenzen heen. “We houden goed in de gaten welke oplossing veel volgers krijgt.”

Maassen ziet in ieder geval de toekomst met vertrouwen tegemoet. “We zijn een grote speler met een groot netwerk. We zijn een totaalaanbieder. Dat maakt dat je op de warmtepompenmarkt het product en de ondersteuning voor en na het leveren van de warmtepomp kunt garanderen. Daar hebben kleine partijen vaak moeite mee.”

 

Complete warmtepomplijn op VSK 2020

Op de VSK komt Atag met zijn complete warmtepomplijn. Daarnaast wordt de nieuwe warmtepompboiler getoond voor lagetemperatuurverwarming. Veel gezinnen met stadsverwarming zijn nu op zoek naar de mogelijkheden hiervoor.

 

Dit is deel 2 van de voorbeschouwing VSK 2020. Daarin vragen we vijf leveranciers van verwarmingstoestellen waarop zij inzetten bij de energietransitie en wat we daarvan gaan zien op de vakbeurs VSK. Met Alklima, ATAG Verwarming, Intergas, Itho Daalderop en Remeha blikken we vooruit naar VSK 2020 en het jaar 2050.

 

Schrijf je in voor VSK 2020

De vakbeurs VSK is van 4 tot 7 februari 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer dan driehonderd exposanten tonen hun innovaties binnen de werktuigbouwkundige installatietechniek. Voor de editie 2020 is ‘Midden in de toekomst’ het thema. VSK biedt concrete oplossingen voor actuele uitdagingen zoals de energietransitie en digitalisering.

Reserveer een gratis toegangskaart voor VSK 2020

 

 

Reageer op dit artikel