artikel

Cv-ketel verspreidt waternevel bij brand

Installatiebranche

Cv-ketel verspreidt waternevel bij brand

Leerlingen van Markland College uit Oudenbosch hebben een werkend prototype gebouwd van een cv-installatie die bij brand waternevel verspreidt. Daarmee wonnen ze zaterdag de Technasium Top Award 2014.

“We zijn hartstikke blij met de prijs”, zegt teamlid Melissa Gerritsen van het winnende Markland College. “We hebben heel wat ideeën bedacht voordat we bij de nevel-cv uitkwamen. Uiteindelijk was dit de beste oplossing. We hebben een handvol protypes gebouwd, hij werd steeds beter. We hebben ‘m zelfs getest bij de brandweer. Het mooie aan ons idee is dat het systeem in elk huis toepasbaar is. Elk huis heeft een cv.” Met haar teamgenoten Bas Hagenaars en Floor Machiels wint Gerritsen naast de award een dag training bij een brandweertrainingscentrum.

Technasium Top Award

De Technasium Top Award daagt havo/vwo- leerlingen uit het tweede jaar een technische opdracht uit te voeren in wedstrijdvorm. Die opdracht draait om oplossingen die goed zijn voor mens en/of milieu. Dit jaar is Brandweer Nederland de opdrachtgever. De wedstrijdopdracht was het ontwerpen van een systeem dat tijdwinst oplevert na het uitbreken van een woningbrand.

Reageer op dit artikel