artikel

Verplaatsbare biovergister verwarmt appartement

Installatiebranche

Verplaatsbare biovergister verwarmt appartement

De bouw krijgt steeds meer interesse voor de verplaatsbare anaerobe biovergisters van Seab Energy uit Southampton. Adviseur Nigel Dowler van het bedrijf leerde op de Britse vakbeurs Ecobuild dat architecten op die manier appartementengebouwen zelfvoorzienend willen maken.

“Het gas kan in een verwarmingsketel worden verstookt of via een warmte-krachtkoppelaar in de vorm van een gasmotor-generatorcombinatie worden omgezet in warmte en elektriciteit” , zegt Dowler. Alle benodigdheden om afval te vergisten en het gas op te slaan, zitten in een 40-voets container waarin naar ook een warmte-krachtkoppelaar is te installeren.

De fabrikant levert zijn vergisters onder de naam MuckBuster en SEaB MB400. Voor zover Dowler weet biedt de markt geen vergelijkbaar systeem. “Het is de reden dat we op onze installatie patent hebben gekregen.” Seab zegt in onder meer Nederland wederverkopers te zoeken.

Reageer op dit artikel