artikel

Comfortplafond en Cable Stud krijgen Slimbouwen Keurmerk

Installatiebranche

Comfortplafond en Cable Stud krijgen Slimbouwen Keurmerk

De producten ‘Comfortplafond’ van MAT Afbouw en ‘Cable Stud’ van Gyproc Nederland zijn bekroond met een Slimbouwen Keurmerk. De keurmerken werden afgelopen donderdag uitgereikt tijdens Building Holland in de Amsterdam RAI.

Het Comfortplafond zorgt voor onzichtbare verwarming en koeling voor woningen, kantoren en zorginstellingen. In de gipskartonplaten, waaruit het Comfortplafond wordt opgebouwd, is een kunststofleiding opgenomen, die zorgt voor de koude- of warmteafdracht. Doordat alle klimaattechniek in het plafond verwerkt is, ontstaat één esthetisch geheel.

De binnenwand Cable Stud heeft een blijvend toegankelijke ruimte onderin, waardoor de elektra altijd bereikbaar blijven. Daardoor is het eenvoudig om achteraf nieuwe aansluitpunten te maken voor elektra en dataverkeer. Dit kan zonder frees- of breekwerk, waardoor de wand niet opnieuw afgewerkt hoeft te worden.

Criteria

Voor de uitreiking van het Keurmerk Slimbouwen bepaalt een commissie van deskundigen van de Stichting Slimbouwen of een product, concept, project of dienst scoort op flexibiliteit, reductie, efficiëntie en duurzaamheid.

Over de Cable Stud zei de jury: “Het product is flexibel te plaatsen en aan te passen gedurende de levensduur van het gebouw, zorgt voor een reductie van bouwmaterialen en het is zeer efficiënt aangezien de leidingen slechts in één arbeidsgang worden geplaatst.”

Het Comfortplafond kreeg het keurmerk vanwege een goede score op de kenmerken reductie en duurzaamheid.

Reageer op dit artikel