artikel

Elektronische kraan laadt zichzelf op

Installatiebranche

Elektronische kraan laadt zichzelf op

Een elektronische kraan met een meegeleverde generator die zorgt voor het opladen van de accu: dat is de Self Sustaining Power Supply (SSPS) van Geberit. De kraan is genomineerd voor de VSK Awards in de categorie Aarde.

Voor de elektronische kraan SSPS van Geberit is netaansluiting overbodig. Het stromende water wekt de energie op waarmee de accu wordt geladen. En die voedt de elektronische sturing van de infraroodkraan, die uitsluitend inschakelt bij handbewegingen binnen het straalbereik.

Nominatie

De innovatie leverde Geberit een nominatie op voor de VSK Awards 2012 in de categorie Aarde. Dat is de categorie voor geïntegreerde systeemoplossingen, alternatieve energie, meet- en regeltechniek en kennisoverdracht. Andere kanshebbers in deze categorie zijn de Flat Energy Cube van Itho Daalderop en de Trend EnergyEye van Honeywell.

Out of the box

Energie winnen uit stromend water getuigt van vindingrijkheid en vernuft, oordeelde de jury. Deze zichzelf onderhoudende, elektronische kraan voorziet zichzelf zonder technische complexiteit van stroom. De jury vindt het een knap staaltje van ‘out of the box’ denken.

VSK Awards

De VSK Awards worden uitgereikt op 6 februari, de openingsdag van VSK 2012. Naast de juryprijzen is er een publieksprijs. Bezoekers kunnen daarvoor een stem uitbrengen tijdens de online registratie.

Ook naar de VSK

Wilt u ook naar VSK 2012 van 6 tot en met 10 februari in Jaarbeurs Utrecht? Registreer dan online via deze link voor gratis toegang.

Reageer op dit artikel