artikel

Add-on warmtepomp krijgt Koeltrofee 2012

Installatiebranche

Add-on warmtepomp krijgt Koeltrofee 2012

De Energy Enhancer van GEA Grenco is de winnaar van de Koeltrofee 2012. Initiatiefnemer NVKL maakte de winnaar afgelopen donderdag bekend op de VSK.

Volgens de jury had GEA Grenco van de 12 inzendingen het meest innovatieve product ontwikkeld in de sector koudetechniek & klimaatbeheersing. Met de Energy Enhancer wordt restwarmte opgewaardeerd en gebruikt voor andere bedrijfsprocessen. Het product kan zowel in bestaande als nieuwe installaties toegepast worden.

Innovatie

“De innovatie van GEA Grenco is reeds gerealiseerd in fysieke vorm, bezit commerciële relevantie en levert een stimulering naar de branche om met slimme concepten te komen die energiebesparing mogelijk maken en tevens de inzet van natuurlijke koudemedia mogelijk maken”, luidde het oordeel van de jury.

Genomineerd

De andere genomineerde bedrijven waren Reduses en IBK groep. Ook de innovaties van deze bedrijven hadden met de warmtepomp te maken. Reduses werd genomineerd voor een gasmotorgedreven warmtepomp en IBK voor koude- en warmte-integratie met een warmtepomp.

Jury

De jury bestond dit jaar uit ir. M. Dieleman (Agentschap NL), dr. ir. C. Infante Ferreira (TU Delft), ir. O. Kleefkens (Agentschap NL), ir. A.M.G. Pennartz (KWA Bedrijfsadviseurs) en ir. E.B. Wissink (TNO Bouw en Ondergrond).

NVKL-Koeltrofee

De NVKL-Koeltrofee wordt sinds 1989 eens per twee jaar uitgereikt als blijk van waardering van de NVKL (Nederlandse Vereniging van Ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling) voor een gerealiseerde innovatie op het gebied van de koudetechniek en/of klimaatbeheersing.

Lees ook: Koeltrofee 2012 in teken van de warmtepomp

Reageer op dit artikel