artikel

Vier innovaties zonne-energie winnen tender overheid

Installatiebranche

Vier partijen hebben van de Nederlandse Overheid in totaal 2,3 miljoen gekregen voor het ontwikkelen van innovatieve producten met zonne-energie. Ze wonnen de tender SBIR IPZ die vorig jaar werd uitgeschreven door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Betere producten voor de integratie van zonne-energie in de gebouwde omgeving. Dat moet de aanbesteding SBIR-IPZ opleveren. Vorig jaar daagde het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie alle bedrijven in de EU uit die zelf aan onderzoek en productontwikkeling doen om voorstellen in te dienen voor haalbaarheidsonderzoek. De tender sloot op 29 april 2010. Er kwamen negen projectvoorstellen.

Criteria

De negen ingediende projecten zijn beoordeeld op vier criteria:

• de bijdrage aan het versterken van de zonnestroomsector in Nederland;

• de (technologische) kwaliteit en mate van innovatie;

• het economisch perspectief;

• de toegevoegde waarde voor de samenleving.

Winnaars

Inmiddels hebben vier partijen opdracht gekregen voor in totaal 2,3 miljoen euro voor het uitvoeren van hun projecten. De vier winnende bedrijven gaan de komende tijd hun (demo)producten verder ontwikkelen en in de markt zetten. De volgende projecten zijn geselecteerd:

Meer informatie: agentschapNL

Reageer op dit artikel