partner nieuws

Power-to-gasproject Gasunie op Energy Storage Day

energie

Power-to-gasproject Gasunie op Energy Storage Day

Vakbeurs Energie organiseert op 11 oktober de Energy Storage Day. Daarin worden onder meer zes innovatieve projecten rond energieopslag belicht, zoals het power-to-gasproject van Gasunie en EnergyStorage.

De markt voor energieopslag is volop in beweging. Aan alle kanten zet de exponentiële groei door. Zowel opslag achter de meter als bulk storage, grootschalige opslag, ontwikkelen zich razendsnel. In Nederland zijn dit jaar veel nieuwe projecten met energieopslag gerealiseerd of in ontwikkeling genomen en het einde is voorlopig niet in zicht.

 

Project waterstofopslag Gasunie

Op Energy Storage Day 2017 krijgen bezoekers de meest recente inzichten en verwachtingen van experts en worden er concrete projecten met innovatieve technologie gepresenteerd. Op het programma staat ook de power-to-gaspilot van Gasunie met waterstofopslag. EnergyStock, de eigenaar van de Groningse aardgasbuffer, zal het project presenteren.

 

Programma Energy Storage Day

Het programma duurt van 14:00 tot 16:00 uur en vindt plaats in de Hertog Zaal van het beurscomplex. Er zal onder meer aandacht zijn voor:

  • De groei van Energy Storage NL (ESNL): het netwerk van technologie, energie-, netwerk- en kennisbedrijven.
  •  Markt en Flexibiliteit: de sterk groeiende variabele productie van zonne- en windenergie, én toepassing van technieken met een aanzienlijke elektriciteitsvraag heeft gevolgen voor het elektriciteitssysteem. In een recente studie heeft CE Delft deze gevolgen in kaart gebracht en aanbevelingen gedaan voor de energietransitie.
  • Wat zijn de huidige en toekomstige businessmodellen voor opslag?
  • Zes pitches van spraakmakende innovaties op het gebied van energieopslag, -conversie en flexibiliteit, met onder andere EnergyStock.
  • Presentatie ESNL position paper Bulk Storage. Hoe komen we na 2020 de winter door als er onvoldoende wind- en zonne-energie is? Daarvoor is grootschalige opslag (bulk storage) nodig. Energy Storage NL presenteert haar plannen om deze uitdaging aan te gaan.
  • Is er toekomst voor home storage (n.a.v. nieuwe salderingsregeling 2020)? Deze vraag zal worden beantwoord door een panel van deskundigen.

 

Vakbeurs Energie

Energy Storage Day is een activiteit van de Vakbeurs Energie. Na afloop is er een netwerkborrel op het Energy Storage paviljoen in hal 6. Vakbeurs Energie is van 10 tot en met 12 oktober 2017 in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Aanmelden kan via deze link.

Reageer op dit artikel